Het beste voor je baby

Alles wat je als ouder moet weten over borstvoeding

Je wil je kindje de best mogelijke start in het leven geven. Dat doe je met de keuze voor borstvoeding. Zo help je je kind ontwikkelen en bescherm je jezelf en je kind tegen allerlei aandoeningen. De beste voorbereiding is je goed informeren. De eerste weken zijn nog wat zoeken, maar steun van je partner en van jullie omgeving helpt! Ik zal hier nog dieper in ingaan maar niet nu. Voor nu laat ik je zien wat je kan als ouders van flesje gebruiken voor je kleine, bij mij wilde mijn zoontje geen borst dus moest ik naar een alternatief zoeken.

De beste babyflessen 

De beste baby flessen zijn moeilijk te vinden, ondanks dat babyflesjes onmisbaar zijn bij de opvoeding van je kindje. Het kan moeilijk zijn om de juiste fles de vinden, omdat er nou eenmaal veel aanbieders zijn met zoveel opties. Daarom heb ik besloten om mijn ervaring met jullie te delen. Ik heb slappenloze nachten gehad waardoor ik met mijn handen in de haren heb gezeten. 

Mijn kleine die bleef maar huilen tot die er bij in slaapviel, dit was voor ons ondraagelijk. Waar door ik verschillende dingen heb geprobeerd. Telkens ik naar de huisdokter ging kreeg ik te horen dat het wellicht de krampjes zijn een dat het wel over gaat. Maar mijn moeders hart kon het niet langer meer verdragen. Waar door ik heb besloten het te proberen met babyflessen te gaan uit testen. En el hamdoullillah heb ik de juiste flesvoeding kunnen vinden. Hier bij bespaar ik jullie heel veel geld mee want goedkoop was het niet, maar voor ons was het belangrijkste dat onze kleine rust kond vinden. 

Ik plaats even de foto van het flesje zo dat het makkelijk is voor jullie om de juiste te vinden. Laat mij weten hoe u het hebt ervaren zo kunnen er nog meer ouders hier profijt van hebben.


Materiaal babyflessen

De meeste babyflessen zijn gemaakt van plastic, glas, roestvrij staal of siliconen. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Welke flessen het meest geschikt voor jou zijn dat hangt af van je baby, de levensstijl van je gezin en hoe je de flessen wilt gebruiken.

  • Plastic: Licht van gewicht en daarnaast goedkoop. Plastic is de standaard als het gaat om babyflessen. Helaas is plastic minder duurzaam dan roestvrij staal of glas en het moet zorgvuldig worden gereinigd om krassen te voorkomen. Plastic flessen moeten om de paar maanden vervangen worden.
  • Roestvrij staal: Slanke, stevige en vaak geïsoleerde flessen om de melk op de gewenste temperatuur van je baby te houden. Vaak wordt de voorkeur aan een roestvrij stalen fles gegeven door ouders die een voorkeur hebben voor een langere levensduur. Ze kunnen duurder zijn dan plastic of glazen baby flessen, maar hoeven zelden vervangen te worden.
  • Glas: De glazen flessen van vandaag zijn hitte- en schokbestendig en worden vaak geleverd met siliconenhulzen voor een extra bescherming laag. Deze hoeven niet vervangen te worden, tenzij ze kapot gaan.
  • Siliconen: Dit is een geweldig, flexibel materiaal voor zowel flessen als de zuignappen. Net als roestvrijstalen flessen kunnen siliconenflessen echter duur zijn.

Soorten spenen bij baby flessen

Babyflessen bevatten meestal spenen, maar spenen kunnen ook afzonderlijk worden gekocht. Dit omdat een je een speen na ongeveer 6 tot 8 weken het beste kan vervangen inverband met slijtage. Er zijn spenen in verschillende vormen en soorten. Dit is vooral nuttig voor baby's met speciale voedingsbehoeften. Probeer een paar verschillende maten en stijlen spenen om te zien wat het beste werkt voor jouw baby. Koop wel altijd bijbehorende spenen bij je fles, dan ben je er zeker van dat de speen goed aansluit op de fles.

  • Traditionele spenen: Dit zijn de klokvormige, meestal latex spenen die bij de meeste babyflessen zitten.
  • Orthodontische spenen: Deze spenen zijn ontworpen om het gehemelte van je baby te beschermen en hebben een bolvormige bovenkant en een plattere basis.
  • Platte spenen: De spenen hebben meer de vorm van de borst en daardoor een vlakkere bovenkant.
  • Anti-vacuüm spenen: Ontworpen om gasvorming te voorkomen.
  • Multi-flow spenen: Deze zijn ontworpen om in meerdere stadia (bijvoorbeeld fase 1 en 2) te gebruiken.
  • Wegwerpspenen: Steriele, individueel verpakte spenen die handig zijn, maar die na één keer gebruik moeten worden weggegooid.

Over het algemeen worden er twee soorten materiaal gebruikt voor spenen namelijk latex en siliconen.

  • Latex: dit voelt zacht en soepel aan, maar moet vaak worden vervangen omdat het snel kapot gaat. Ook zijn sommige baby's er allergisch voor.
  • Siliconen: Siliconen spenen zijn steviger en duurzamer en voelen vaak zijdezacht aan. Ze zijn handig als je baby allergisch is en deze gaan over het algemeen langer mee dan latex spenen. Ze moeten alleen om de paar maanden vervangen worden.

Verschillende maten van spenen voor een babyfles

spenen voor babyflesjes zijn er in verschillende vormen. Dit beïnvloed de snelheid waarmee het drinken uit de fles komt. De grootte van het gaatje in de tepel controleert deze snelheid. Als je kindje de fles in ongeveer 20 minuten leeg heeft, dan zit je goed.

Vaak wordt er bij de spenen zelf aangegeven wat de aanbevolen maat is voor welke levensfase van je baby. Gebruik dit als richtlijnen, maar test vooral hoe je baby reageert op de flessen en wees flexibel.

  • Fase 1 spenen: Pasgeborenen beginnen meestal met Fase 1 spenen met een langzame stroming, bedoeld om de melk langzaam te aan de baby te geven.
  • Fase 2 spenen: Na een paar maanden gaan baby's meestal door naar fase 2 (of hoger) omdat ze een snellere en grotere melkstroom aankunnen.
  • Fase 3 spenen: Sommige baby's doen het eindeloos goed met Fase 2 tepels, maar als je baby ongeveer 6 maanden is dan is het misschien toe aan de volgende fase.

Welke maat babyfles heb je nodig?

In het begin is een kleinere fles beter. De meeste pasgeborenen drinken tot 4 gram melk in één keer, dus past een kleinere fles daar goed bij. ,

Naarmate de baby groter wordt, zal er behoeften zijn aan een grotere, snellere Fase 2 speen en gaat het meer melk drinken bij minder frequente voedingen.

Nu je begrijpt wat de mogelijkheden zijn, zijn hier onze keuzes voor de beste babyflessen waarmee je het kan proberen.



Difrax Starterset Luxe S-Fles

Beste babyfles tegen darmkrampjes

Difrax is waarschijnlijk wel het bekendste merk als het gaat om babyflessen, natuurlijk herkenbaar aan de gebogen fles in S-vorm. Al meer dan 30 jaar produceert dit Nederlandse bedrijf babyflessen van hoge kwaliteit. De kromming in de fles zorgt er voor dat je baby in een natuurlijke houding kan drinken. Achter op de fles zit een los ventiel. Hiermee kan je zorgen dat er minder lucht wordt ingeslikt, waar door je baby minder last heeft van darmkrampjes, boertjes en spugen. Het ventiel zorgt er ook voor dat de fles niet vacuüm zuigt en kan je de snelheid van het leegdrinken. De fles kan helemaal uit elkaar worden gehaald, waardoor je de fles goed kan schoonmaken. In dit pakket zitten ook 2 fopspenen. De fopspenen zijn speciaal voor baby's van 0-6 maanden. Probeer welk model jouw baby het liefste gebruikt: de Natural fopspeen wordt door de natuurlijke tepelvorm makkelijk geaccepteerd en de Dental fopspeen is goed voor de ontwikkeling van de kaak en het gehemelte.

Inhoud starterset:
2x S-babyfles naturel 170ml
2x S-babyfles naturel 250ml
1x fopspeen Natural 0-6 maanden 1x Fopspeen Dental 0-6 maanden

Voordelen Difrax Luxe S-Fles:

✓ Anti-colic: 100% melk, 0% lucht
✓ Vacuümvrij voeden
✓ Optimaal behoud van voedingswaarden en vitamines
✓ Flessenspeen met soft coating geeft extra grip
✓ Ergonomische S-vorm, geschikt voor elke voedingshouding
✓ Meest hygiënische babyfles




BabyBaby
© 2012 Dagelijkse inspiratie 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin