
Wortelsoep met koriander
31-03-2021
Ingrediënten
Vegetarisch
Voor 4 pers
- wortelen 4
- preien 1
- koriander 0.5 plantjes
- gember 2 cm
- uien 2
- knoflook 1 teentjes
- kokosmelk 4 dl
- groentebouillon 1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 6 dl heet water 6 dl
- olijfolie 2 eetl.
- gemalen koriander 1 koffiel.
- gemalen komijn 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout

Voorbereiding
- Snij de wortelen in stukken.
- Hak de uien en de prei grof.
- Rasp de gember.
- Hak de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof.
- Snipper het knoflook fijn.
Bereiding (10 min. + 35 min.)
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de uien, het knoflook, de koriandersteeltjes, de gember, de komijn en de gemalen koriander 10 min. glazig op een zacht vuur.
- Voeg de prei en de wortelen toe en meng goed.
- Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat ± 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. afgedekt garen.
- Mix de soep glad. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Energie 303 kcal
Vetten 24.2 g
Verzadigde vetzuren 14.9 g
Koolhydraten 14.4 g
Suikers 9.2 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 4.4 g
Zout 1.4 g
Afwerking
Lepel de soep in 4 kommen en bestrooi met de verse korianderblaadjes.
Besaha, smakelijk